Snaga čakri-serijal yin joge 2022-03-02T10:05:12+00:00

Vjerujem kako ste za čakre svi već bar nešto čuli. Naše čakre su odgovorne za sve što nam se događa unutar tijela na svim nivoima. Fizičkom, emotivnom, mentalnom, energetskom. Rad na čakrama je uvijek potreban jer one uslijed raznih faktora izlaze iz svoje ravnoteže što može dovesti do određenih problema. Kao što gitaru treba redovito uštimavati, tako i čakre treba redovito balansirati.

U ovom serijalu yin joga satova to ćemo raditi na jedan izuzetno nježan, a opet jako dubok i moćan način. Na ovim satovima, osim yin joge radit ćemo vizualizacije i afirmacije što će dodatno djelovati na čakre.

👉Satovi će se održati u živo (Holistički atelje Tara, Aleja pomoraca 23, 17.kat) i online (zoom). Satovi će se snimiti, te ako niste u mogućnosti doći na neki od termina, možete nadoknaditi

👉Cijena za cijeli serijal je 300,00kn.

👉PRIJAVA

O Čakrama:

Čakra (Chakra) na sanskrtu znači krug ili kotač. To su mjesta u našem tijelu u kojima su sjecišta energetskih kanala te tako čine energetske krugove. U joga filozofiji imamo 7 glavnih čakri. Svaka od njih je zaslužna za jedan dio organizma, njegov fizički, emocionalni, energetski i mentalni aspekt. Sa fizičkim tijelom su povezane preko žlijezda sa unutarnjim izlučivanjem.

Kako nastaje ne ravnoteža u radu čakri?

Naše tijelo ima svoju određenu količinu energije koja kola kroz cijeli sustav. Čakre/kotači su mjesta gdje se ta energija obnavlja/pokreće/manifestira. Uslijed raznih utjecaja (način života, trauma, svakodnevni stres, određeni obrasci itd.) dolazi do poremećaja u radu pojedine čakre. Ukoliko je taj poremećaj prisutan dulje vrijeme, ostale čakre moraju prilagoditi svoj rad (pojačati ili smanjiti) kako bi se održavala energetska ravnoteža. Ukoliko je ovakva situacija prisutna dulje vrijeme, dolazi do potpune neravnoteže u radu čakri te do pojave različitih simptoma. prva na energetskom, a onda na fizičkom nivou.

Yin joga:

Za razliku od dinamičnih stilova u kojima radimo prije svega sa i na mišićima i zagrijavamo svoje tijelo te radimo na Yang energiji, na yin joga satovima radimo prvenstveno na vezivnim strukturama na jedan pasivan način. Na yin joga satovima, uz različita pomagala (ciglice, dekice, jastuci) ostajemo dulje u yin joga položajima, kako bismo uz disanje opustili  vezivne strukture. Na ovaj način osim što ulazimo duboko u položaje, možemo jako duboko raditi na određenim temama.