ZVUČNE MASAŽE

2019-03-04T10:33:56+00:00 04.03.2019.|Treatments|

Pozivamo sve zainteresirane na jedinstvenu priliku za duboko opuštanje i potpunu regeneraciju kroz masažu sa ZVUČNIM TERAPIJSKIM ZDJELAMA, koje će se provoditi u Tara Centru 23.3.2019.

Ove masaže se provode individualno, te je potrebno rezervirati svoj termin.

Termini su slijedeći: 10:30h, 12:00h, 13:30h

Rezervirati termin možete putem e-maila: info@tara-centar.hr

Cijena masaže je 250.00kn

Napomena: klijenti su na masaži u udobnoj odjeći (pamučna trenirka i majica) i leže na prostirkama ili masažnom stolu (prema želji).

Što je zvukoterapija?

Zvukoterapija je nježna, profinjena i suptilna, ali i veoma moćna metoda koja nas momentalno i sigurno dovodi u suzvučje s nama samima, drugim bićima i sa svemirom.

Zvuk zvučnih zdjela i gongova sinonim je za sklad, red i zdravlje.
Zvukovi modernog svijeta sinonimi su za nesklad, kaos i bolest.

Naša je civilizacija izrazito bučna, prezasićena lošim i razarajućim zvukovima. Moderni čovjek ne samo da ne poznaje tišinu nego i zazire od nje. Budući da se plaši poniranja u samoga sebe i dubine vlastita bića, za bukom, odnosno odsutnošću tišine poseže odviše lako i često. Zvučno nam zagađenje i kaos zvukova kojem smo izloženi, šteti mnogo više no što možemo pojmiti.
Živimo u svijetu koji ne može prestati govoriti …
Živimo u svijetu koji ne može prestati bučiti …
Zbog dugotrajne izloženosti nekvalitetnim zvukovima postajemo nemirni, napeti, razdražljivi, neusredotočeni, gubimo sposobnost slušanja, a time i suosjećanja. Takvi nas zvukovi postupno truju i u konačnici vode u bolest – tjelesnu, mentalnu, emocionalnu…
Suprotno tome, zvuk zvučnih zdjela i gongova ljekovit je i blagotvoran, pomaže nam u uspostavljanju reda i harmonije, kupa nas potpunim i (dugo)trajnim spokojem.
Jednom zadobiveni istinski unutarnji mir, nikada nas više ne napušta, pa čak niti u najtežim životnim okolnostima.
Terapijski je zvuk duboka i oslobađajuća tišina.

 

Zvučna masaža

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

U zvučnoj se masaži terapijske zvučne zdjele određenim slijedom i kombinacijama pozicioniraju na odjeveno tijelo i lagano ozvučuju palicom. Nježne zvučne vibracije, bogate nad tonovima, prenose se na tijelo i stvaraju osjećaj ugode i duboke opuštenosti.
Odličan prijenos zvučnih vibracija moguć je stoga što se 70% do 80% tijela sastoji od tekućina. Vibracije zvučnih zdjela i gongova raskošno se, i najčešće nesmetano, šire tijelom i prodiru u sva tjelesna tkiva (kožu, mekana tkiva, mišiće, kosti, ligamente, zglobove, fasciju, krvožilni sustav….), čak i ona koja su nedostupna klasičnoj ručnoj masaži.
Važno je napomenuti da se svi procesi događaju bez našeg voljnog sudjelovanja i bez ulaganja napora. Već nakon 10 do 30 sekundi izloženosti zvuku i vibracijama “mozak se predaje” što dovodi do relaksirajućeg prepuštanja blagotvornim učincima zvučne terapije. EEG pokazuje da moždani valovi veoma brzo iz betha (stanje budnosti i aktivne svijesti) prelaze u alpha i theta ritam, dakle u stanje dubokog, meditativnog opuštanja ili dubokog, okrepljujućeg sna.
Mnogi ljudi tijekom zvučne kupke i/ili masaže zaspu, što nimalo ne smeta. Naprotiv. Ozdravljujuće i oslobađajuće djelovanje zvuka i vibracije ne izostaje!

Terapijske zvučne zdjele osobite su po mnogočemu. Proizvedene su od 12 vrsta metala – sedam je metala u skladu sa Suncem i nebeskim tijelima Sunčeva sustava: zlato (Sunce), srebro (Mjesec), živa (Merkur), bakar (Venera), željezo (Mars), olovo (Saturn) i kositar (Jupiter). Pored ovih tradicionalnih metala u leguru se dodaju cink, bizmut, galenit, pirit i meteorsko željezo.
Dizajn i proizvodnja ovih zdjela temelji se na drevnim znanjima o izradi i sastavu tradicionalnih zvučnih zdjela koje se koriste u zemljama istočnog kulturnog kruga (Nepal, Tibet, Indija, Kina, Japan….).

Zvučnu masažu će kod nas provoditi gđa.Koraljka Janeković

Koraljka Janeković je edukacijska rehabilitatorica po bazičnoj struci i životnu pozivu. Magistra znanosti iz područja medicine – Dječja i adolescentna psihijatrija.
Više od tri desetljeća radi s osobama s najtežim oblicima višestrukih oštećenja. Upravo su je osobe kojima je posvetila život, poticale na predano istraživanje novih metoda rada i nalaženje alternativnih putova do njihovih osobnosti.
Tragajući za što boljim, potpunijim i dubljim načinima komunikacije, načinima ublažavanja posljedica tjelesnih, mentalnih, senzoričkih i drugih oboljenja, naišla je na zvučne zdjele i gongove, te upoznala njihovu terapijsku moć.
Opsežnu edukaciju iz područja zvučne masaže i tehnika sviranja gonga završila je na Peter Hess akademiji i stekla međunarodni certifikat Praktičarke zvučne masaže prema metodi P. Hessa.
Bavi se istraživanjima primjene zvuka u terapijske svrhe.
Objavila je nekoliko stručnih i znanstvenih radova.
Njezina su znanja, vještine i iskustvo dostupni svima preko tvrtke za terapijsku primjenu zvuka – “Vidacita”.