YOGA RADIONICA: Upoznavanje-„Kako se ti zoveš?“

2020-12-08T11:35:35+00:00 08.12.2020.|Yoga|

Kao i sa novim ljudima, da bismo se zbližili, prvo se upoznajemo. Prvo kažemo svoje ime, pa poslušamo i zapamtimo njihovo. Nekoliko ga puta ponovimo dok nam ne sjedne. Njihova imena nas onda podsjećaju  na nešto, daju nam neku sliku, asocijaciju.

Tako i sa joga položajima, ako želimo ući duboko u položaj, dobiti njene dobrobiti , sve što nam ona pruža, moramo se prije upoznati.

I zato vas pozivamo na ovu možda malo neobičnu i neuobičajenu joga radionicu upoznavanja sa joga asanama. Poslušajte njihova imena i prezimena i shvatite ih na dubljoj razini.

Osim što je naziv svake asane zapravo njezino ime i prezime, proučavanje imena asana nas još više povezuje i produbljuje naš odnos s vlastitom praksom te je ono jedan od načina na koji možemo odati počast indijskoj kulturi unutar koje se jogijska praksa razvila. Na ovoj radionici ćemo se pozabaviti upravo imenima asana i objasniti značenja određenih izraza od kojih se imena pojedinih asana sastoje. Potražit ćemo obrasce koji se ponavljaju a koji nam omogućavaju lakše pamćenje imena te ćemo demonstrirati asane koje se obrađuju. Uključit ćemo i nekoliko zanimljivih indijskih legendi u vezi nekih asana koje su povezane s mitološkim bićima.

Za učenje i proučavanje kod kuće pripremili smo vam i mali pojmovnik! Radionica se održava online preko Zooma, a vode ju Marina i Juraj.

Ova radionica je namijenjena svima; od potpunih početnika do naprednih vježbača.

Radionica će se održati u subotu 12.12.2020. od 16:30 do 18:00 sati.

Cijena radionice je 80 kuna.

Radionica će se održati preko zoom-a. Desetak minuta prije radionice dobit ćete link za pristup na vaš e-mail.

Rezervacije su potpune nakon uplate punog iznosa radionice.