YIN YOGA SAT – Pogled unutra (obavezna najava)

2020-02-13T10:31:33+00:00 13.02.2020.|Yoga|

Dragi svi, pozivam vas na još jedan lijepi yin yoga sat, u petak 21.2.2020.u 19.15h, a tema na je „Pogled unuta“… 
Nedavno sam pročitala rečenicu: „Svako tijelo može vježbati yin jogu, ali ne i um“ – i zamislila se…

Stvarno, često se susrećem sa rečenicama poput:“a ne, ne bih ja to, nisam sremna za to“, ili „cijelo tijelo me svrbi za vrijeme yin sata“, ili „predosadno mi je“itd. No, moja logika kaže, To je dobro! Zar ne? Događa vam se otpor, je li otpor loš ili dobar? Što će se dogoditi ako ipak probate pobijediti taj otpor? Jer ruku na srce yin sat nije opasan, nećete se ozljediti, ne radimo nikakve vratolomije, dakle vaš OTPOR vjerojatno nije zaista znak za opasnost.

U Yin jogi dajemo si „Prostor“. Kada si damo Prostora, možemo se vidjeti maaaalo čišće i bistrije. No, ponekad nam se i ne sviđa što vidimo ili iz bilo kojeg razloga ne želimo se suočiti sa time što vidimo…
Protuotrov Prostoru je obrazac „velika zaposlenost“ i ona famozna mantra : „idem dalje, idem dalje“.
Evo što nas yin uči:
 NELAGODA: Budha u svojoj prvoj plemenitoj istini kaže: Život je patnja. I zaista, u životu doživljavamo veće ili manje, boli, patnje, uspone i padove. Kada se prisjetimo nekih lošijih situacija, javlja nam se nelagoda.
Ostanite sa svojom nelagodom, ne pokušavajte pobjeći ili sakriti se. Ona je ovdje sa razlogom. Doživite ju kao učitelja koji vas želi podučiti neku lekciju.
Ostajući u fizičkoj nelagodi u yin položaju treniramo biti više fleksibilni. Možda na taj način vježbamo hrabrost koja nam je potrebna za ostanak, možemo naučiti koje su nam promjene potrebne za micanje nelagode iz naših života, možda nam daje uvid o nama samima, a možda nas samo podsjeća na disanje.
 ODVLAČENJE PAŽNJE: nakon prve minute koja obično prođe ok, odvlačenje pažnje počinje. Vježbači popravljaju majice, promatraju svoje nožne prste, pomiču se itd. Ovi simptomi su prvi znak da niste TU. Ustvari, nesvjesno želite promijeniti položaj jer vas zbog nečega smeta.
Svaki yin položaj je svojevrsna hibernacija.
Ostanite u njemu, budite Tu, prisutni, sami sa sobom, u tišini, i promatrajte što se događa. Što se događa kad si date vremena da se pogledate iznutra?

Na ovom yin satu ostajat ćemo dulje u položajima nego inače, disat ćemo…jeste li spremni?

KADA: petak, 21.2.2020. u 19.15h-20.15h
GDJE: Tara Centar, Aleja pomoraca 23, 17.kat
PRIJAVE: zbog ograničenog broja, prijave za ovaj sat su OBAVEZNE, a prijaviti se možete isključivo putem e-maila: info@tara-centar.hr
CIJENA: jedan žigić na važećoj Tara Centar kartici ili jedan „biiip“ na Multi sport kartici ili drop in sat (60,00kn)

*sat je prilagođen svim vježbačima bez obzira na stupanj vježbanja