YIN YOGA & AKUPUNKTURA: ZIMA-ELEMENT VODA

2019-12-08T16:49:04+00:00 08.12.2019.|Yoga|

Pozivamo sve zainteresirane na naš posljednji ovogodišnji tematski yin yoga sat koji radimo u kombinaciji sa akupunkturom. Tema ovog sata je Zima-element voda

Petak 20.12.u 19.15h-20.30h: Yin yoga & Akupunktura – zima, element voda

Cijena ovog sata je jedan žigić na važećoj Tara Centar kartici + nadoplata 40,00kn za akupunkturu ili drop in sat + nadoplata za akupunkturu (60,00kn + 40,00kn)

Prijave za ovaj sat su obavezne, a prijaviti se možete putem e-maila: info@tara-centar.hr ili osobno u Tara Centru.


Zima nas uči prepuštanju, uči nas da prepoznamo male stvari koje nam može ponuditi. Zimi je zemlja mirna, čini se smrznutom i ugaslom. Sjeme miruje duboko u zemlji i čeka spremno na metamorfozu.
U ovoj dubokoj tišini prirode, zima nas poziva da pogledamo duboko u sebe, da se povežemo sa svojom unutrašnjosti i sprijateljimo sa tamom u nama i oko nas. U ovo doba godine put u našu unutrašnjost nam je najdostupniji.
Voda je element koji povezujemo sa zimom, voda je najviše Yin od svih elemenata. Prema tradicionalnoj kineskoj medicini organi koji su povezani sa vodom jesu Bubrezi i Mokraćni mjehur. Oni upravljaju metabolizmom tekućina i, kroz dinamičan, kontinuiran način održavaju ravnotežu.
Kako starimo gubimo vodu, naša tijela se isušuju, naše kosti postaju sve krhkije, naša koža gubi elastičnost, a naš um postaje manje fleksibilan.
Emocija povezana sa zimom i elementom vode jest strah, emocija koja nas pokreće i omogućava nam da ostanemo oprezni i svjesni svoje okoline i okolnosti. Strah je protektivan i konstruktivan. No kada je voda van ravnoteže, strah postaje prepreka napretku. Manifestira se kroz anksioznost, fobije, nedostatak fleksibilnosti. Na fizičkoj razini može se javiti bol u kostima, problemi s mokrenjem, seksualnom aktivnošću, povišenim tlakom, glavoboljama, …
Zima je vrijeme za slušanje svog tijela, prihvaćanje sebe, njegu iznutra i izvana te punjenje baterija, do prvih pupoljaka.
Kroz seriju asana Yin joge podarit ćemo našim tijelima nježnost potrebnu u ovo zimsko doba, a akupunkturom na kraju sata ojačati naše bubrege i mokraćni mjehur.