RADIONICA DINAMIČNE TRANZICIJE

2019-10-30T07:36:51+00:00 30.10.2019.|Yoga|

Pozivamo vas na radionicu dinamičnih tranzicija u asana praksi koja će se održati u nedjelju 10.11.2019. u Tara centru (u 11 sati).

Dinamične tranzicije – skokovi, često plijene pažnju zbog toga što su vizualno vrlo atraktivni, ali je njihova puno važnija funkcija to što nas snaže, zagrijavaju i produbljuju dah, odnosno pomažu i na neki način tjeraju na preciznije povezivanje pokreta i daha. Skokovi su kao takvi izuzetno zahtjevni, često kod vježbača predstavljaju kamen spoticanja u asana praksi i potrebno je mnogo vremena, volje i truda da ih se savlada.
Na radionici ćemo promotriti dinamične tranzicije u pozdravima suncu i tranzicije između sjedećih položaja (tzv. jump-back i jump through), osvijestit ćemo sastavne dijelove svake tranzicije i mnogo pažnje pridati dahu kao glavnom vodiču kroz ovu radionicu. Za svaku tranziciju ćemo proći kroz niz modifikacija kako bi svaki polaznik uočio i osvijestio na kojoj se razini tranzicije nalazi i na čemu bi valjalo s još više pažnje poraditi. Proći ćemo i kroz niz pripremnih tehnika koje bi nam mogle olakšati razumijevanje tranzicija i pružiti dublji uvid u ono što želimo postići. Dobro ćemo se oznojiti! 🙂

Radionicu vodi Juraj Ljubić, vježbač ashtanga joge koji s dinamičnim tranzicijama njeguje dugogodišnji odnos.

Trajanje je okvirno dva i pol sata – uzimamo dosta vremena da kroz sve stignemo proći bez žurbe i s čestim odmorima da ne postane preintenzivno ili/i  prebrzo.
Prijave za ovu radionicu su obavezne, a prijaviti se možete osobnu u Tara centru ili putem e-maila (info@tara-centar.hr ), cijena je 100 kuna.
Vidimo se!