BALANS ČAKRI – 4.ČAKRA, ANAHATA

2018-05-15T10:09:27+00:00 15.05.2018.|Yoga|

Pozivamo sve zainteresirane na joga radionicu “Balans Čakri – Anahata” koja će se održati 26.05. i 27.05. u Tara Centru.

Četvrta po redu od sedam glavnih čakri jest Anahata čakra, možda jedna od najljepših i najbogatijih čakri koja nas poziva da dugo živimo u svojim neiscrpnim blagodatima divnih osjećaja i iskustava. Nalazi se u području srca, u središtu prsnog koša, i stoga je poznata i kao Srčana čakra. Kako se nalazi u središtu sedam čakri, s tri ispod i tri iznad nje, ona simbolizira područje gdje se susreću fizičko i duhovno. Anahata u prijevodu sa sanskrtskog označava nešto “neukrotivo” ili “neozlijeđeno”. Ime možda podrazumijeva da ispod boli i tužbi prošlih iskustava leži jedno čisto i duhovno mjesto gdje nema povreda. Anahata svojom kvalitetno usmjerenom energijom potiče ljubav, toplinu, suosjećanje i radost kroz sami centar našeg bića. Ona je središte naših dubokih veza s drugim bićima, središte je našeg osjećaja brige i suosjećanja, veza je s osjećajima samoljublja, velikodušnosti, ljubaznosti i poštovanja. Anahata je integrirajuća i ujedinjujuća čakra, dovodeći nas do cjelovitosti ona postaje naše ljekovito središte. Otvoriti se ljubavi jest zapravo put do naših najdubljih mjesta i veza s našom istinskom biti, našim duhom i našom dušom. Kada naiđemo na povrijeđene osjećaje iz svoje prošlosti ili sadašnjosti, možemo ih ili osjetiti u potpunosti ili ih pustiti da odu ili ih držati grčevito za sebe (”prinijeti ih ka srcu”). Puštajući ih da odu, omogućavamo srcu da se otvori novim ljudima i novim iskustvima s ljubavlju i razumijevanjem. Držanje za ”povrijeđena vrata” izaziva negativne osjećaje i smanjuje mogućnost za ljubav i naposljetku za bezgranično, neuvjetovano služenje!
Pustiti ili otpustiti je u suštini jednako lako kao i stvoriti izbor. Um i ego mogu nam reći drugačije, ali može biti gotovo jednako jednostavno kao i odabrati pustiti i krenuti dalje.
Energija Anahate omogućuje nam da prepoznamo da smo dio nečega većeg, da smo međusobno povezani unutar zamršene mreže odnosa koji se protežu kroz naš život i cijeli svemir. Doista, većina svjetskih duhovnih tradicija prepoznaje ljubav kao snagu ujedinjenja, energiju koja je zapravo najvažniji dio svemira, i nas samih.
Put ove energije, put ljubavi, određuje naš život iz upravo ovog energetskog centa, iz srca.
Pronađite taj put 🙂

Radionica se sastoji od teoretskog dijela, joga vježbanja te tehnika medicija i vizualizacija za ovu čakru.

KADA: 1.grupa – subota 26.05. u 17.00h

2.grupa – nedjelja 27.05.u 11.00h

GDJE: Tara Centar, Aleja pomoraca 23/17.kat

CIJENA: 80,0kn, za članove Tara Centra 60,00kn

PRIJAVE: Zbog ograničenog broja polaznika prijave su obavezne, prijaviti se možete putem e-maila ( info@tara-centar.hr ) ili osobno u Tara Centru.

Uplatom punog iznosa radionice, vaša je prijava važeća.