O nama 2019-08-29T05:55:40+00:00
O nama

Trešnja Šarčević

Trešnja je certificirana yoga instruktorica sa završenim 200 satnim programom Gaia Yoga škole, 600 satnim programom kod Yogacharya Jadranka Mikleca, te instruktorica Rainbow Kids & Family yoge. Osnivačica je Tara Centra koji je spoj njenih velikih ljubavi; masaže, joge i edukacije. Od ranog djetinjstva se bavi ritmičkom gimnastikom i plesom, stoga su masaže i joga bile logičan slijed. Masažu otkriva već u srednjoj školi (Škola za zdrastvene tehničare, kozmetički smjer) kada i pohađa svoj prvi tečaj prema američkoj metodi Faire Vivant Clinique. Nakon završetka srednje škole zapošljava se u kozmetičkom salonu Esa. Na kozmetičkom sajmu u Opatiji upoznaje Sandru Skoblar (Bacc. Physioth.- Veda centar) koja demonstrira različite masažne tehnike i koja ju iznimno inspirira te u razdoblju od 1999. do 2002. završava sve njene tečajeve. U međuvremenu otkriva jogu i počinje se njome baviti (Joga u svakodnevnom životu) kroz vježbu i različite joga seminare.

2003. započinje raditi kao edukator francuske kozmetičke kuće Decleor što joj pruža daljnje školovanje na polju kozmetike i kože u Hrvatskoj i Francuskoj. Pararelno asistira Sandri Skoblar na tečajevima u Veda centru do šk. god. 2007/2008., kada radi kao edukator na Wellness akademiji Novi. Kao voditelj wellness centra Twin Time radi 2007. godinu, dok 2008. radi kao voditelj wellness centra hotela Terme Jezerčica.

Od svoje 18. godine sudjeluje na različitim tečajevima i predavanjima vezanim za struku, a 2010. godine sudjeluje u radnoj skupini za izradu kurikuluma za srednje strukovne škole, kozmetički smjer, te održava predavanja profesorima strukovnih škola (kozmetički smjer).

2011. otkriva Ashtanga jogu koja je svojom tradicijom ali i modernim slobodnijim stilovima u potpunosti ispunjuje, pa tako i upisuje Gaia Yoga TT (teacher training) i pohađa radionice domaćih i svjetskih učitelja. Beskrajno je zahvalna  svojim učiteljima i mentorima Sunčani Svoboda, Sandri Đ. Bianco, Tomu Richteru i Lei Lončarna konstantnom davanju znanja i beskrajnoj podršci te motivaciji za daljnji rad.

Edukacije:

1996. Tečaj masaže Faire Vivant Clinique

1998Limfna drenaža po dr. Vodderu – Beauty Forum Pollak

1999. – 2003.  Tečajevi (Bacc. Physioth. Sandra Skoblar, Veda centar):

  • Limfna drenaža po Pearsonu
  • Vezivno-refleksna tehnik
  • Duboka mišićna dekontrakcija – Gestal
  • Mišićni ekvilibrij
  • Haubold
  • Zglobna tehnika
  • Pasivni streching
  • Tradicionalna Thai masaža
  • Posturalna antistres

2004.  Aromavita – škola za aromaterapeute

2010. Tečaj Osteopatske obrade cervikalne kralježnice i Kraniosakralna osteopatija (Velda Lulić, D.O.)

2012. Tečaj Raindrop tehnike (Saša Radulović)

Tijekom 2011. i 2012. radionice Lee Lončar

ožujak 2012. – Rainbow Kids yoga & Family

2012. Napredni Vinyasa tečaj (Sonja Rzepski, NY)

2016. 600 TT Jadranko Miklec

2017. Edukacija “Fascija inteligencija”  Marina Linčir

Marina Šarčević

Marina je certificirana učiteljica joge (YAI, TT200, Gaia yoga škola & shala) koja aktivno i svakodnevno podučava dinamične satove joge inspirirane i bazirane na Ashtanga tradiciji.

Razumijevanje tijela i pokreta i iskustvo u radu s njim utječe na njezin stil podučavanja koji je istodobno siguran, baziran na poravnanju tijela i pun detaljnih uputa. Vrlo ju veseli pratiti polaznike u njihovim prvim koracima ka jogi a ponajviše voli Mysore stil vježbanja kojeg uz praksu pranayame i sama svakodnevno prakticira pod vodstvom svojih učitelja.

Trenutno pohađa naprednu obuku za učitelje joge (TT500, YAI). Marina je također i certificirani učitelj joge za djecu – Kids & Yoga TT (YAI), praktičar Transcendentalne meditacije (TM) i P.E.M.-“a (Paris Energy Metod), vrlo jednostavne, ali nevjerojatno učinkovite discipline osobnog razvoja, sastavljene od različitih energetskih tehnika koje donose ravnotežu na fizičkoj, emocionalnoj, mentalnoj i duhovnoj razini.

U privatnom životu, zaljubljenica u čokoladu, štovateljica Sunca i znatiželjni putnik, fotografski je dizajner i aromaterapeut te je studirala i društvene i humanističke znanosti.

Juraj Ljubić

Juraj je predani vježbać Ashtanga yoge. S yogom se upoznaje vrlo rano u životu, a duboko u praksu ulazi kroz Mysore stil Ashtanga yoge koji mu potpuno mijenja život i u kojem se pronalazi.

Pod vodstvom svojih učitelja, Toma Richtera i Sandre D. Bianco, razvija svakodnevnu praksu asana i pranayame, a želja za produbljivanjem znanja ga navodi da upiše obuku za yoga učitelje u Gaiayoga školi & shali koju uspješno završava. Nastavlja se educirati kroz naprednu 500 satnu obuku za učitelje u čijoj je, trenutno, završnoj fazi.  Juraj podučava iz vlastitog iskustva, a osim Mysore i vođenih Ashtanga satova posebno uživa u radu s početnicima.Uz yogu, Juraj se bavi i Thai masažom u kojoj je cjelokupna filozofija yoge vrlo prisutna i koja mu daje mogućnost za dodatnim proučavanjem ljudskog tijela. U slobodno vrijeme puno kuha, čita, svira bubnjeve i žonglira.