ZVUČNA KUPKA

2020-02-16T17:00:35+00:00 16.02.2020.|Treatments, Yoga|

Dragi svi,
Već neko vrijeme vas slušam kako komentirate da ste umorni /premoreni, puno posla, kaos na poslu, puno je bolesnih plus još i vrijeme u kombinaciji sa naglim izmjenama tlakova…sve u svemu umor, neispavanost, nervozica…itd.
Zato sam odlučila iskoristiti jedan dan viška koji smo dobili ove godine i pozvala gđu.Koraljku Janeković koja je već bila kod nas na predprošlom božićnom satu, kako bi nas sve zajedno opustila, odmorila i regenerirala jednom prekrasnom zvučnom kupkom!


Za one koji ne znaju, u zvučnoj kupki osobe leže u udobnom položaju (savasana), a zvukoterapeut/kinja ozvučuje instrumente koji zvukom i vibracijama dopiru do klijenata i na njih djeluju na mnogobrojne blagotvorne načine. Odličan prijenos zvučnih vibracija moguć je stoga što se 70% do 80% tijela sastoji od tekućina. Vibracije zvučnih zdjela i gongova raskošno se, i najčešće nesmetano, šire tijelom i prodiru u sva tjelesna tkiva (kožu, mekana tkiva, mišiće, kosti, ligamente, zglobove, fasciju, krvožilni sustav….), čak i ona koja su nedostupna klasičnoj ručnoj masaži.

Važno je napomenuti da se svi procesi događaju bez našeg voljnog sudjelovanja i bez ulaganja napora. Već nakon 10 do 30 sekundi izloženosti zvuku i vibracijama “mozak se predaje” što dovodi do relaksirajućeg prepuštanja blagotvornim učincima zvučne terapije. EEG pokazuje da moždani valovi veoma brzo iz betha (stanje budnosti i aktivne svijesti) prelaze u alpha i theta ritam, dakle u stanje dubokog, meditativnog opuštanja ili dubokog, okrepljujućeg sna. Mnogi ljudi tijekom zvučne kupke zaspu, što nimalo ne smeta. Naprotiv. Ozdravljujuće i oslobađajuće djelovanje zvuka i vibracije ne izostaje!

O Koraljki:
Koraljka Janeković je edukacijska rehabilitatorica po bazičnoj struci i životnu pozivu. Magistra znanosti iz područja medicine – Dječja i adolescentna psihijatrija.
Više od tri desetljeća radi s osobama s najtežim oblicima višestrukih oštećenja. Upravo su je osobe kojima je posvetila život, poticale na predano istraživanje novih metoda rada i nalaženje alternativnih putova do njihovih osobnosti.
Tragajući za što boljim, potpunijim i dubljim načinima komunikacije, načinima ublažavanja posljedica tjelesnih, mentalnih, senzoričkih i drugih oboljenja, naišla je na zvučne zdjele i gongove, te upoznala njihovu terapijsku moć.
Opsežnu edukaciju iz područja zvučne masaže i tehnika sviranja gonga završila je na Peter Hess akademiji i stekla međunarodni certifikat Praktičarke zvučne masaže prema metodi P. Hessa.
Bavi se istraživanjima primjene zvuka u terapijske svrhe.
Objavila je nekoliko stručnih i znanstvenih radova.
Njezina su znanja, vještine i iskustvo dostupni svima preko tvrtke za terapijsku primjenu zvuka – “Vidacita”.

KADA ĆE SE ZBITI OVAJ ISCJELJUJUĆI SAT: u subotu 29.2.2020.s početkom u 18.00h
GDJE: Tara Centar, Aleja pomoraca 23, 17.kat
KOLIKO KOŠTA: Cijena je 100.00kn po osobi
REZERVACIJA: Zbog ograničenog broja polaznika rezervacije su obavezne. Rezervirati mjesto možete putem e-maila: info@tar-centar.hr