YIN YOGA SAT – UKORJENJE

2019-10-22T13:24:40+00:00 22.10.2019.|Yoga|

Pozivamo sve zainteresirane na naš Yin yoga sat  – Ukorjenje  koji će se održati u petak 25.10.2019. s početkom u 19.15h u Tara Centru.

Za ovaj sat su prijave obavezne, možete se prijaviti osobno u Tara Centru ili putem e-maila: info@tara-centar.hr

Cijena ovog sata je 1 žigić na važećoj Tara Centar kartici ili drop in sat (60,00kn)

Zašto ukorjenje?

Biti ukorijenjen je izuzetno važno, jer kada to nismo, kada nemamo doticaja sa svojim nogama, korijenima, gubimo snagu, hrabrost, čvrstoću, balans. Zbog toga je važnu biti ukorijenjen svaki dan!

U jesen, pogotovo kad je jesen ovako atipična, potrebno dobro se ukorijeniti kako bismo bili u balansu. Korijen je također, simbol 1.čakre koja je naša baza i koja ako nije u balansu, djeluje negativno i na druge čakre.

Što je Yin yoga?

Yin yoga sat je suprotan sat od dinamičnih Yang yoga satova. Ovaj sat hladi živčani sustav i opušta ga. Zbog specifičnog načina vježbanja, dolazi do opuštanja u vezivnim strukturama cijelog tijela. Na ovom satu u ciljanim yoga položajima ostajemo dulje (par minuta), potpomognuti yoga propsima (dekice, ciglice itd.) uz kontrolirani dah djelujemo na fascije te na taj način otpuštamo različite blokade, kako fizičke tako i emotivne.
U današnjem modernom tempu, u kojem je sve “Yang” odn.dinamično i podražavajuće za živčani sustav, yin yoga sat je kvalitetna tehnika kojom dajemo protutežu te stvaramo balans