SHIATSU u Holističkom Ateljeu Tara

2021-09-03T16:44:17+00:00 03.09.2021.|Treatments|

Što je shiatsu?

Shiatsu je umijeće rada na tijelu, umijeće svjesnog dodira, kojim se uspostavlja slobodan protok energije, disanje, opuštanje, smanjenje boli i napetosti. Shiatsu doslovno znači dodir, pritisak palcem. To je jedinstveni spoj istoka i zapada, tradicionalne kineske medicine i filozofije s modernim znanjima anatomije, fiziologije i psihologije. Različitim tehnikama terapeut djeluje na autonomni živčani sustav, fasciju i energetske meridijane u tijelu. Shiatsu tretman je podrška zdravlju i vitalnosti, potpora čovjeku da osvijesti vlastito tijelo, život i svoju cjelovitost, uspostavi kontakt sa sobom i pokrene promjene koje će poboljšati kvalitetu življenja.

Kome su namijenjeni shiatsu tretmani?

Svima 😊

Shiatsu je podrška u kriznim razdobljima života, velikim promjenama i stresnim situacijama u kojima je životna energija „stisnuta“, zablokirana.

Shiatsu pomaže kod problema kao što su glavobolja, bolovi u leđima, kronični umor, oslabljena koncentracija i samopouzdanje, tjeskoba, strah, ljutnja…

Shiatsu je podrška u kreiranju i ostvarivanju životnih ciljeva, bistri naše misli, olakšava komunikaciju, vraća osjećaj radosti, kontakta sa sobom i prirodnim okruženjem.

Kako izgleda shiatsu tretman?

Shiatsu tretman se izvodi na podu, na strunjači, klijent je u udobnoj odjeći. Tretman traje oko sat vremena, uključujući razgovor na početku i kraju.

Shiatsu praktičar, dodirom i različitim tehnikama kao što su pritisak, ljuljanje, istezanja, rotacije, uspostavlja slobodan protok energije u tijelu, vraća tijelu slobodan dah i životnu radost.

 

Sanja Perko je završila studij medicine u Zagrebu i od tada su joj u središtu interesa cjeloviti pristup čovjeku i zdravlju te prirodni načini liječenja. Svoja znanja o fitoterapiji i aromaterapiji stekla je obrazovanjem u Aromavita učilištu za aromaterapiju i Centru Cedrus.

Tijekom profesionalne karijere radila je kao predavač na različitim učilištima za aromaterapiju te u Twinlabovom nutricionističkom savjetovalištu i tamo je upoznala mnoge prekrasne ljude s kojima je mogla podijeliti svoje znanje i iskustvo i od njih puno naučiti. Trenutno u Učilištu Galbanum predaje medicinsku skupinu predmeta.

Shiatsu školu u trajanju od 751 h pod vodstvom Zlatka Pavlinića, Shiatsu & Shin Tai praktičara i učitelja, završila je u Učilištu Galbanum. Škola je usklađena sa standardima European Shiatsu Federation (Europska shiatsu federacija), čiji je Zlatko licencirani učitelj. Svoja znanja i iskustvo dalje nadograđuje kroz svakodnevni rad s klijentima, različite radionice i seminare te asistiranjem u Shiatsu školi Učilišta Galbanum.

Kontakt:

Sanja Perko dr.med.: 099 263 0227