Tara centar - Holistički centar u Zagrebu - Tretmani, Edukacija, Yoga

About us

Tara centar - Holistički centar u Zagrebu - Tretmani, Edukacija, Yoga

About us

Tara centar - Holistički centar u Zagrebu - Tretmani, Edukacija, Yoga

About us

Tara centar - Holistički centar u Zagrebu - Tretmani, Edukacija, Yoga

About us

Tara centar - Holistički centar u Zagrebu - Tretmani, Edukacija, Yoga

About us

Tara centar - Holistički centar u Zagrebu - Tretmani, Edukacija, Yoga

Sati Yoge

ABC yoga za početnike – 1.stupanj

ABC joga satovi namijenjeni su potpunim početnicima, te svima koji žele ponoviti gradivo. Na ovim satovima se uče osnovne asane, osnove pranayame i meditacije. Ući  se pravilno ulaziti i izlaziti u položaje kako bi na kasnijim stupnjevima znali i mogli što kvalitetnije i bez opasnosti od ozljeda prakticirati naprednije položaje. Ovi sati namijenjeni su svima bez obzira na dob ili fleksibilnost.

Program za početnike je osmišljen tako da svatko može maksimalno napredovati.

Ukoliko imate bilo kakvih zdravstvenih tegoba, molimo vas, zbog vaše sigurnosti, napomenite to vašem učitelju.

The Pure Yoga – 2.i 3.stupanj

Ovi satovi namijenjeni su naprednijim i naprednim vježbaćima dinamičnih stilova joge. The Pure satovi joge inspirirani su Dinamičnim stilovima, ali i određenim asanama i tehnikama iz Hatha joga tradicije. Na ovim satovima željeli bismo uz pomoć daha, fokusa te ostalih principa joge, dobiti maksimum od svake asane, kako bi one djelovale na vaš organizam onako kako su izvorno i zamišljene.

 

 

 

Ashtanga Basic – 2.stupanj

Ashtanga Basic satovi inspirirani su Ashtanga Vyniasa 1.serijom. Na ovim satovima prakticiramo neke naprednije asane iz Ashtanga Vyniasa niza, naprednije tehnike pranayame i meditacije. Na ovim satovima mogu vježbati svi oni koji su prošli početni stupanj dinamičnih stilova. Kako su asane i način prakticiranja u nekim drugim tradicijama joge nešto manje fizički zahtjevne, postoji mogućnost da netko tko je prije prakticirao druge stilove ne može odmah pratiti satove 2.stupnja.

Basic Flow – 2.stupanj

Basic flow satovi namijenjeni u vježbaćima koji su završili prvi stupanj dinamičnih stilova. Ovi satovi inspirirani su Ashtanga Vyniasa asanama, ali i drugim asanama iz dinamičnih stilova. Na satu su asane povezane u sljedove  (vyniasa krame) u kojima je naglasak na mirnom i fluidnom protoku daha.  Na ovim satovima prakticiramo naprednije tehnike pranayame i meditacije.

 

Ashtanga Led – 3.stupanj

Ahtanga Led je vođen sat inspiriran Ashtanga Vyniasom 1.serije. Namijenjen je iskusnim vježbaćima dinamičnih stilova. Na ovom satu osim naprednih asana, prakticiramo i napredne tehnike pranayame i meditacije.

After work yoga

Želite li doći kući nakon posla odmoreni, bez stresa? Onda je After Work sat upravo za vas! Na ovim satovima prakticiramo asane koje će vas opustiti i odmoriti od cjelodnevnog rada. Također, dajemo naglasak na one asane koje će osnažiti vaše tijelo, kako biste što lakše mogli podnijeti svakodnevni, višesatni rad. Ovi satovi su nešto laganijeg tempa, a namijenjeni su svima koji se žele odmoriti i opustiti nakon posla.

Senior yoga – za umirovljenike

Ovi satovi namijenjeni su umirovljenicima koji žele poboljšati svoju kvalitetu života. Senior joga satovi inspirirani su laganijim asanama koje prvenstveno djeluju na pokretljivost lokomotornog sustava, boljoj prokrvljenosti unutarnjih organa te laganim tehnikama pranayame i meditacije prilagođene starijoj populaciji.

Yoga za kralježnicu

Ovi satovi namijenjeni su svima koji imaju neki problem sa kralježnicom ili nekim dijelom lokomotornog sustava. Bez obzira radi li se o učestalim bolovima (leđa, glavobolje, udovi), problemima prevelike krutosti tijela ili slabosti tijela nakon nekih ozljeda. Na ovim satovima radimo u manjim grupama, program je individualiziran.

Ove satove vodi certificirana senior joga (TT600) učiteljica sa višegodišnjim iskustvom.

Jutarnja joga – 1.i 2.stupanj

Na satovima Jutarnje Joge kroz ciljane asane, pranayamu i meditaciju na najzdraviji način započinjemo dan. Ovi satovi su inspirirani Ashtanga Vyniasa tradicijom, ali i drugim dinamičnim stilovima. Na ove satove mogu doći svi početnici, ali i nešto napredniji kojima odgovaraju jutarnji satovi joge.

Week-End yoga – 1.,2. i 3.stupanj

Ovaj sat petkom navečer rezerviran je za drugačije tematsko prakticiranje joge. Svaki put tema je drugačija, namijenjen je svim vježbaćima. O temama ćete biti na vrijeme obaviješteni, a ponekad će za ove sate biti potrebna rezervacija mjesta.

Mysore 1.,2. i 3. stupanj

Mysore način vježbanja je najtradicionalniji i najstariji oblik prakticiranja Ashtanga Vyniasa joge. Naziv je dobio po gradu Mysore u Indiji iz kojeg potjeće ova tradicija Joge. Sastoji se od samostalnog vježbanja Ashtanga Vynisa niza uz asistencije, pomoć i podršku učitelja. Iako ovaj način u početku izaziva strah i nelagodu kod većine vježbaća (jer vježbate sami – nije vođen sat), jednom kad se proba, uglavnom se rađa velika ljubav prema ovakvom vježbanju. Počenici kreću polako uz detaljno objašnjavanje, te postepeno uće niz, savladavaju asane, ali i ono najbitnije sve to rade u skladu sa svojim dahom. Napredni vježbaći vježbaju do one asane u nizu do koje mogu izvesti, a učitelj im postepeno daje asane kako napreduju.  Mysore stil vježbanja je način za najbrži napredak, a redovitim vježbanjem, Ashtanga Vyniasa joga postaje meditacija u pokretu.

 

Raspored

Ponedjeljak

Utorak

Srijeda

Četvrtak

Petak

Subota

 Nedjelja

/ Jutarnja joga*/**

8.00h – 9.15h

/ Jutarnja joga*/**

8.00h – 9.15h

/ Subota:

ABC*

09.30h -10.45h

/ / / / / /
/ Senior Yoga 70+

13.00h – 14.00h

/ Senior Yoga 70+

13.00h – 14.00h

/ Nedjelja:

Mysore*/**/***

08.30h -10.45h

(ulaz do 09.00h)

 

After Work

16.30h – 17.30h

/ / / After Work

16.30h – 17.30h

/
Yoga za kralježnicu

(zatvorena grupa)

17.45h – 18.45h

 

/

Ashtanga Basic **

17.30h- 18.45h

Yoga za kralježnicu

(zatvorena grupa)

17.45h – 18.45h

 

/

 /

 

ABC *

19.00h – 20.15h

Ashtanga Basic **

19.00h – 20.15h

ABC *

19.00h – 20.15h

Basic Flow **

19.00h – 20.15h

Mysore*/**/***

18.15h – 20.15h

(ulaz do 18.45h)

 

/

The Pure Yoga **

20.30h -22.00h

Ashtanga ***

20.30h -21.45h

ABC*

20.30h – 21.45h

The Pure Yoga ***

20.30h -22.00h

WEEK-END

20.30h -21.30h

Kids yoga

Humanitarno- 15.12.

/

* Označavaju jačinu sata. Početni stupanj *, Napredniji stupanj **, Napredni stupanj ***.

 

Kućni red Tara Centra 

–          Za sve naše satove potrebna je najava i upis

–          Molimo Vas da dođete nekoliko minuta ranije kako bi se pripremili za sat

–          Ukoliko kasnite, tiho uđite i uključite se u vježbanje da ne ometate ostale

–          Nemojte jesti bar sat do dva prije sata da ne preopteretite probavu

–          Vježbamo u čarapama ili bosi

–          Za vježbanje ponesite udobnu odjeću za vježbanje. Ne preporučamo sintetičku odjeću.

–          Mi u studiu imamo dovoljno prostirki za vježbanje koje se nakon svakog sata dezinficiraju prirodnim dezinficijensima, no ukoliko imate i želite možete ponijeti vlastite prostirke

–          Molimo vas da nakon vježbanja očistite prostirke na kojim ste vježbali sredstvima koja su predviđena za to.

–          Molimo Vas da mobilne uređaje za vrijeme sata držite isključene ili stišane

–          Na prvom satu ispunjavate Upisni list, iz kojeg nam je od velike važnosti zbog Vaše sigurnosti Vaše zdravstveno stanje

–          Ukoliko dođe do neke promjene općeg zdravstvenog stanja, molimo Vas da nas obavijestite

–          Tara Centar zadržava pravo izmjene rasporeda

 

Cijena i način plačanja:

Kada uplatite program koji ste odabrali (broj dolazaka u mjesecu), dobivate karticu koja Vam vrijedi 30 dana. Mi smo mali studio u kojem je ograničen broj polaznika, te je  naš program organiziran je po grupama i stupnjevima. Grupe se formiraju sa optimalnim brojem članova kako bi za novac koji plaćate dobili zasluženu kvalitetu. Iz tog razloga kod nas se ne plaća dolazak na trening već mjesto u vašoj grupi. Pojednostavljeno to bi značilo da dokle god ste upisani u naš program i imate mjesto u svojoj odabranoj grupi dužni ste ga plaćati bez obzira na to da li dolazite na treninge ili ne. Obzirom na to da se svakome može dogoditi situacija u kojoj mora propustiti trening imamo osmišljen sustav odrada kako bi mogle svoj propušteni trening odraditi u nekom drugom terminu, odnosno kako ne bi gubili Vaš novac. Odradu treninga uvijek možete odraditi na satu koji odgovara Vašem stupnju uz predhodnu najavu, a ukoliko ne možete dolaziti na satove više od tjedan dana (bolest, put, godišnji odmor), a najviše dva tjedna „zamrznut“ ćemo Vašu članarinu te produžiti valjanost kartice za onoliko koliko ste odstutni. Ovakvu situaciju je potrebno najaviti prije ili ako se radi o bolesti odmah na početku iste.

Ispričavamo se unaprijed ukoliko Vam pravila djeluju malo strogo, ali na žalost nužna su da bi sistem funkcionirao.

 

 

 

Cjenik

1. sat Gratis
Pojedinačni sat 60,00 kn
1x tjedno (4 dolazaka unutar 30 dana) 200,00kn
2x tjedno (8 dolazaka unutar 30 dana) 250,00kn
3x tjedno (12 dolazaka unutar 30 dana) 290,00kn
Unlimited (neograničen broj dolazaka unutar 30 dana) 340,00kn
After work yoga 210,00kn
Privatan sat 150,00kn
Studentski popust i za nezaposlene – 15%
Popust za člana obitelji – 15%
Senior yoga 2x tjedno (8 dolazaka unutar 30 dana) 150,00kn
Tara Centar, Tretmani, Yoga, Edukacije, Holistički centar, Zagreb