RADIONICA “BALANS ČAKRI – 6.I 7.ČAKRA”

2018-07-01T16:58:53+00:00 01.07.2018.|Yoga|

Poštovani,
Pozivamo vas na posljednju ovosezonsku radionicu „Balans Čakri – 6. I 7. Čakra“ koja će se održati u subotu 07.07.2018. s početkom u 11.00h u Tara Centru.
Prijave za ovu radionicu su obavezne, a prijaviti se možete putem e-maila ( info@tara-centar.hr ) ili osobno u Tara Centru.
Cijena radionice je 80,00kn, a za članove Tara Centra 60,00kn.

Šesta čakra, Ajna čakra, nalazi se na području trećeg oka, koje se nalazi u prostoru između obrva. To nevidljivo, ali moćno treće oko središte je naše intuicije. Vrlo duhovna čakra, Ajna nas vodi do unutarnjeg znanja ako joj to dopustimo! Otvorena šesta čakra može omogućiti vidovitost, telepatiju, lucidno sanjanje, proširenu maštu i vizualizaciju. Naš je svijet iskustven kroz pet osjetila. Čak i prije nego što smo prolazili kroz majčinu utrobu, čuli smo zvukove naše majke i srca i slušali smo prigušene zvukove koji dolaze izvana. Doživjeli smo dodir, okus, pa čak i percipirali svjetlost. A od trenutka rođenja, svoje iskustvo smo pripisali onime što osjetimo kroz osjetila, naše vodiče. Naučili smo vjerovati u osjetila po onome što možemo okusiti, mirisati, dodirnuti, vidjeti i čuti. Dok je percepcija osjetila velika u životnom iskustvu, ograničava nas kada je u pitanju širenje svijesti. Jednom davno morali smo računati i oslanjati se na vlastiti osjećaj intuicije i unutarnjeg znanja. Prije suvremene tehnologije morali smo se oslanjati na signale iz okoline i primamljiviji instinkt bi nas u datom trenutku vodio. Baš kao što ptice mogu osjetiti kad će doći tsunami ili kao što vjeverice znaju kada je vrijeme za skupljanje hrane za zimu, ljudi također imaju smisao za intuiciju. Jednostavno smo vremenom izgubili kontakt s njom, kao i našu sposobnost da vjerujemo u taj unutarnji osjećaj osobne ispravnosti! Kroz Ajna čakru počinjemo razvijati takozvanu svijest svjedoka (promatrača) – sva iskustva koja nam se dogode u životu, ovdje dobivaju viši smisao.
Stoga, postanimo promatrač, čisti svjedok!

Sedma čakra, Sahasrara čakra, naziva se i čakra s tisuću lotusovih latica. Ovo je najgornja čakra od glavnih sedam i nalazi se na kruni glave. Sahasrara je naš izvor prosvjetljenja i duhovne povezanosti sa svime što jest. To je veza s našim višim ja, veza sa svakim bićem na planeti, i na kraju s božanskom energijom koja stvara sve u svemiru. Pravo otvaranje Sahasrare znači shvaćanje da smo čista svijest. Mi smo čista svijest, nepodijeljena i sve ekspanzivna. Kao kap u oceanu, dio smo tog oceana koji sadrži i obuhvaća svaki njegov aspekt. Cvijet lotusa simbol je i u hinduskim i u budističkim tradicijama. Njegovan je, raste i pojavljuje se u blatnim vodama. Cvjeta tamo gdje nema jasnoće. Ljepota lotusa jedinstvena je za njegovo okruženje, koje se čini monotono i u kojem nedostaje živosti.
Kada dosegnemo razvoj i širenje sedme čakre, pojavljujemo se i izbijamo kroz granice fizičkog tijela, kroz naš ego, nestaju granice našeg uma i intelekta. Čak smo i pogurnuti izvan individualne duše kao takve koja nas povezuje sa Samsarom, beskrajnim ciklusom rađanja i ponovnog rađanja. Oslobođeni smo od okova bilo kakvih želja. Bijelo svjetlo okružuje naše tijelo i čini se da se ističemo u našim mutnim vodama tj.mračnoj okolini. Sahasrara je kruna ekspanzije svijesti, a kaže se i da moć svih čakri zapravo nije u čakrama, već u samoj Sahasrari. Sve dok se sve čakre ne aktiviraju, Sahasrara ostaje nepotpuna, a tako i čovjekov cjelokupni mentalni i životni potencijal.
Sve čakre su dio Sahasrare i Sahasrara je dio svih čakri.