NOVI POČETAK-TRATK I YOGA NIDRA

2020-01-06T12:56:32+00:00 06.01.2020.|Yoga|

Dragi svi,
Nadam se da ste se fino napapali, odmorili i zabavili!
Od sutra krećemo sa našim vježbanjem prema punom rasporedu ;-)… ne brinite, ovo je tjedan punog mjeseca što znaći da će naši satovi biti laganiji, meditativniji. Drugim riječima, ovo je najbolji tjedan za ponovni početak nakon pauzice  !
Iako su nove, zdrave odluke dobrodošle tokom cijele godine, ima nešto posebno i mistično na početku godine. Stoga, ako je jedna od vaših odluka briga o zdravlju, sa zadovoljstvom vam mogu reći kako smo pripremili neke nove radionice, predavanja i školice koji će vam pomoći u vraćanju i održavanju balansa i zdravlja. Podsjećamo, ukoliko želite ustrajati u svojim odlukama, najbolje je krenuti polako, bez velikih promijena, malim koracima, jer godina je duga… 


Ovaj prvi tjedan završit ćemo već tradicionalnim satom, Tratak i Yoga nidra, s početkom u 19.15h.
Zbog ograničenog broja, prijave na ovaj sat su obavezne, a prijaviti se možete na e-mail: info@tara-centar.hr ili osobno u Tara centru
Što je Tratak?
Tratak je meditacija na svijeću u kojoj netremice gledamo u plamen svijeće. Na ovaj način, odmaramo očni mišić, čistimo suzne kanale, te povoljno djelujemo na koncentraciju. Ova meditacija je idealna kod umornih očiju, većih dioptrija i sl. Ukoliko nosite leće, molimo da ih skinete prije meditacije.
Što je Yoga Nidra?
Yoga nidra ili Yogički način spavanja je posebna meditacija koje se prakticira u položaju za opuštanje (savasana). Ova vođena meditacija izuzetno opušta cijelo tijelo, regenerira živčani sustav, pomaže kod nesanice, glavobolja itd.