Crtice iz joga filozofije: Kleše – otrovi uma

2019-02-12T10:18:10+00:00 12.02.2019.|Education, Yoga|

Pozivamo sve zainteresirane na naše druženje-predavanje-razgovor-debatu pod nazivom „Crtice iz joga filozofije: Kleše – otrovi uma“, koji će biti u petak 15.2. s početkom u 20h u Tara Centru.
Obzirom da je većina naših članova izrazila želju za produbljivanjem znanja i saznanja iz joga filozofije, odlučili smo krenuti ISPOČETKA!
Čovijek je sastoji od više cjelina, točnije njih pet: fizička, emotivna, mentalna, duhovna i socijalna. Kada sve rade kao tim, u skladu i u ravnoteži, onda smo dobro, onda smo cjeloviti i u balansu i možemo rasti…no, najveći problem se rađa u mentalnoj razini, tu nastaje frka. Ustvari , cijelo joga učenje je nastalo kako bi smirili i stavili u red mentalnu razinu. To nam govori i jedna od prvih joga sutra: Joga je obustavljanje vrtloga svijesti (yogas chitta vritti nirodha).
Joga filozofija poznaje 5 otrova uma ili Kleša. One su zaslužne za sve probleme, od onih najmanjih misli pa do velikih, globalnih problema i neravnoteža. Jogićki nauk, također daje i odgovor u obliku tehnika i učenja kojima možemo osvijestiti, promijeniti i neutralizirati svoje Kleše i njihovo djelovanje.

Ovo druženje je zamišljeno kao razgovaranje uz čaj (a možda i koji keksić), svako mišljenje, stav, uvjerenje, vrijednost i ostalo su dobro došli!
Nadamo se da ćete se odazvati u što većem broju i veselimo se petku.
Kako bih pripremila dovoljno čaja, predbilježite se putem e-maila ili osobno u Tara Centru, a cijena je jedan žigić ili drop in sat .