CHAKRA YOGA NIDRA (+Tratak)

2018-09-24T11:14:40+00:00 24.09.2018.|Yoga|

Pozivamo sve zainteresirane na poseban ovotjedni sat, Yoga Nidra po Chakrama!

U petak 28.09.2018. s početkom u 20.00h.

Zbog ograničenog broja polaznika, prijave su obavezne! Prijaviti se možete putem e-maila: info@tara-centar.hr ili osobno u Tara Centru

Cijena: jedan žigić na važećoj Tara Centar kartici ili drop in sat (60,00kn)

Što ćemo raditi?

Sat započinjemo Tratak meditacijom (fokus na plamen svijeće) kojom ćemo smiriti um, regenerirati ga nakon radnog tjedna, osvježiti koncentraciju, te opustiti i regenerirati očne mišiće.

Nakon toga slijedi Yoga Nidra po Chakrama…

Ovotjedna Yoga Nidra koja se koncentrira na uravnoteženje energije sedam glavnih čakri za naš unutarnji sjaj, očistiti će čakre tj.energetske kotače koji primaju, asimiliraju i pohranjuju našu životnu energiju. Kada smo u ravnoteži, energija prane protječe glatko, no može se usporiti, blokirati i poremetiti te možemo doživjeti nedostatak naše životne energije i snage ili osjetiti preveliki napon energije koji nas umara. Postoji snažna ali i teška snaga energije koja je prirodna  – ujutro možda imamo više energije i to nam omogućuje da se probudimo i nastavimo s našim danom no navečer usporavamo naš prirodni tempo što nam omogućuje spavanje preko noći i vraćanje ili skladištenje energije za sljedeći dan. U ovoj yogi nidri uravnotežiti ćemo energiju životne sile koja teče kroz energetski sustav čakri u našem tijelu i pruža nam sjaj i bistrinu koji nam omogućuju da sjajimo iznutra prema van. Pristupit ćemo našoj energiji životne sile koja prolazi od bazne čakre do krunske čakre, omogućujući tijelu da otpusti fiksirane uzorke i obrasce, emocije koje su čvrsto usidrene u napetom energetskom tijelu i projiciraju se na van u obliku fizičkih i psihičkih tegoba. Koncentracija na sedam čakri u ovoj vođenoj yoga nidri predstavlja i snažan pristup našoj unutarnjoj psihologiji.

*Čakra je sanskrtska riječ koja se prevodi kao “kotač”. Čakre su energetski centri u napajanja koji podjednako uzimaju i distribuiraju energiju u cijelom tijelu. Postoje sedam glavnih čakri koje odgovaraju živčanom pleksusu i endokrinim žlijezdama u našem fizičkom tijelu. Rad čakri u tijelu neprestano utječe na način na koji stupamo u interakciju sa životnim situacijama, ljudima i mjestima na fizičkoj, mentalnoj i emocionalnoj razini. One prikupljaju i apsorbiraju energiju. One su medij kojim hranimo svoje tijelo zdravljem i ravnotežom ili iscrpljujemo zdravlje i vitalnost, ovisno o tome kako živimo svoj život. Urođena inteligencija životne sile ili prane neometano prolazi kroz sustav čakri kada smo u stanju duboke opuštenosti, u meditaciji ili u dubokom snu. Naš samosvjesni ego-um dominira našim podsvjesnim – biološkom pranom za vrijeme budnosti. Naša prana se tada, umjesto ozdravljenja, prožima sukobom i stresom stvorenim u našem umu. Jedna od glavnih blokada za slobodno kretanje zdrave energije upravo je naš um jer je većina naših zdravstvenih problema kreirana na mentalnoj i emocionalnoj razini koji se pak energetski registriraju u našem tijelu u obliku psihosomatskih blokada. Sustav čakri usklađen je sa živčanim centrima i endokrinim žlijezdama u fizičkom tijelu stoga su one poput energetskih replika na vrlo suptilnoj razini te time imaju snažan utjecaj na blagostanje cjelokupnog tijela.